Aziende PietrosoWijnboerderij Pietroso ontstond in 1970 in Montalcino dankzij de passie van wijnmaker Domenico Berni. Zijn doel was het produceren van een gelimiteerde oplage van verfijnde wijnen als Brunello en Rosso di Montalcino.
Chassagne Montrachet 1e Cru
De oude percelen van Grenache, Syrah en Mourvèdre zijn geplant op zandgrond, wat de karakteristieke finesse en elegantie van dit terroir geeft.
Cielo e TerraCielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen.
Goudgele kleur. Mooi in balans met milde fruitzuren en geur- en smaakaroma’s van rijpe citrus en passievrucht. Een fijne complexiteit met een lange afdronk.
Diep donkerrood met een levendige paarse gloed. Naast finesse, elegantie en een perfecte balans bevat de port een unieke uitbundigheid, veel kracht, kersenaroma’s, viooltjesgeuren, tonen van verse zwarte bes en ‘een kus’ van citrus en kweepeer.
De eerste klas wijnalcohol gebruikt voor de mutage heeft van zichzelf heel weinig smaak zodat de sinaasappel-abrikoos-aroma´s van de orange muscat perfect tot hun recht komen. Verrukkelijk bij nagerechten als ijsparfait met witte chocolade en pistache
De wijn is robijnrood van kleur en is opmerkelijk fris en fruitig van geur, met aroma’s van rode kers, pruim en bosbessen. Geaccentueerd door hints van pittige szechuan- en cayennepeper. De smaak van de wijn is genereus, met sappig rood fruit.