Italië / Emilia Romagna100% Sangiovese middels het appasimento proces vervaardigt.
Aziende PietrosoWijnboerderij Pietroso ontstond in 1970 in Montalcino dankzij de passie van wijnmaker Domenico Berni. Zijn doel was het produceren van een gelimiteerde oplage van verfijnde wijnen als Brunello en Rosso di Montalcino.
Diepe robijnrode kleur in het glas. Deze krachtige wijn biedt rijke smaken van donkere kersen en bramen, ondersteund door tonen van tabak, rozijnen en gedroogde vijgen. In de mond gevolgd door hints van bramen, iets vanille en chocolade, kaneel en koffie.
Helder en dieprood met rijp rood fruit, specerijen, een sappige, zachte smaak en rijpe tannines
Doordat de wijn deels op hout is gevinifieerd, is de smaak voluptueus en strak. De wijn heeft een mooie mineraliteit door de vulkanische ondergrond.
Een elegante Vermentino met een prachtige complexiteit. In de geur delicate fruitaroma’s van citrus, abrikoos en gele perzik, naast wat aromatische kruiden. De smaak is harmonieus en met een frisse lange afdronk.
Spannend en energiek met rozenblaadjes, steranijs, munt, rode kers en framboos
De Brunello di Montalcino van Gaja is afkomstig van Pieve Santa Restituta, het landgoed dat in 1994 werd aangekocht door Angelo Gaja.
Het is een zeer elegante Brunello met een mondvullende, rijpe structuur, zwoele tannines, confiture, kruidige houttonen
Korte omschrijving
Elegante, rijke en karakteristieke Siciliaanse wijn