Aziende PietrosoWijnboerderij Pietroso ontstond in 1970 in Montalcino dankzij de passie van wijnmaker Domenico Berni. Zijn doel was het produceren van een gelimiteerde oplage van verfijnde wijnen als Brunello en Rosso di Montalcino.
Deze malbec uit de Salentein Barrel Selection serie heeft een mooie body en fruitig karakter.
De oude percelen van Grenache, Syrah en Mourvèdre zijn geplant op zandgrond, wat de karakteristieke finesse en elegantie van dit terroir geeft.
De wijn is robijnrood van kleur en is opmerkelijk fris en fruitig van geur, met aroma’s van rode kers, pruim en bosbessen. Geaccentueerd door hints van pittige szechuan- en cayennepeper. De smaak van de wijn is genereus, met sappig rood fruit.
De wijn heeft een schitterende diepe rode kleur. De neus is krachtig, complex en expressief met zwarte bessen, rook, specerijen, leer en zwarte olijven. . De smaak is krachtig, maar zijde zacht met een redelijk krachtige tannine structuur.
De Magnum van deze prachtige Amazone Riserva
Granaatrood in het glas. Geuren van vanille, specerijen zoals nootmuskaat en laurier. Daarnaast ook tonen van rood fruit, rozen en drop.
De wijn rijpt gedurende 10 maanden in betonnen tanks en in nieuwe en één en twee jaar oude eikenhoutenvaten. Het resulteert in een dieprode wijn met aroma’s van zwarte vruchten, witte peper en stevige tannines.
Rijp rood fruit met tonen van rozenblaadjes, marsmallows en iets van kaneel op de achtergrond. De zachte tannine en de fijne zuren geven de wijn het unieke frivole en lichte karakter. Wij adviseren deze wijn gekoeld te serveren op zo'n 14 graden.
"Oh Pinot Noir!... Ook bekend als "liefde op het eerste gezicht". Er is absoluut niets dat Pinot Noir niet kan oplossen. Als je moe bent na een lange dag, geloof me, deze wijn is het beste tegengif!" - Sophie Schaal