Aziende PietrosoWijnboerderij Pietroso ontstond in 1970 in Montalcino dankzij de passie van wijnmaker Domenico Berni. Zijn doel was het produceren van een gelimiteerde oplage van verfijnde wijnen als Brunello en Rosso di Montalcino.
Diepe kersenkleur met aroma’s van rood fruit, aalbessen, veenbessen, zoethout en toast
Granaatrood in het glas. Geuren van vanille, specerijen zoals nootmuskaat en laurier. Daarnaast ook tonen van rood fruit, rozen en drop.
Clément and Florian Berthier combine traditional and modern-day practices to carry out the mission conferred upon them by their father:
to preserve the family heritage with the same diligence.
2023 Domaine Dupré Bourgogne Rouge (Pinot Noir)
Field blend of local varieties: Tinto Fino, Navarro, Valenciano, Albillo and others.
Planting density 3,800 vines/ha
100% organic
Goudgele kleur. Intens boeket van wit fruit (peer, perzik) en vooral abrikoos. Lichte hint van honing en kruiden. Prachtige rijke, maar ook elegante stijl. Fraaie complexiteit en structuur. Nu prachtig op dronk. Grote wijn. Te serveren bij schaal- en sche
Intense robijnrode kleur. In de neus complexe en harmonieuze aroma’s van rode kersen, frambozen, bramen en zoethout. De smaak is vol en fluweelzacht door de verfijnde tannines en een complexe structuur.