Gemaakt van biologisch verbouwde druiven, biedt Rosso di Montalcino aroma's van rijp donker fruit, bewerkte aarde en leer. De vooraanstaande smaak doet denken aan kersen gemarineerd in likeur, zoethout en sinaasappelzeste, naast taaie tannines.
Aziende PietrosoWijnboerderij Pietroso ontstond in 1970 in Montalcino dankzij de passie van wijnmaker Domenico Berni. Zijn doel was het produceren van een gelimiteerde oplage van verfijnde wijnen als Brunello en Rosso di Montalcino.
Afkomstig van wijngaard Clos St Jean, een van de mooiste wijngaarden van de appellatie. Er zitten wijnstokken bij van 80 en 90 jaar oud.
2023 Domaine Dupré Bourgogne Rouge (Pinot Noir) Magnum
Deze heldere robijnrode wijn heeft intense, verfijnde en fruitige aroma's. Er zijn nuances van kersen, aardbeien en kruidige tonen. In de mond heeft het een subtiele aanzet en een fruitige, lichte structuur. De afdronk is fris en aromatisch.
Complexe wijn met karakteristieke smaak- en geurpalet. De helderrode wijn heeft een fijne geur van kers, kruidkoek en mooi geïntegreerde houttonen. De smaak is verfijnd met prettige, rijpe zuren en uitgesproken tonen van rijpe bessen.
De kleur is kersenrood en levendig. De neus is intens met perfect geïntegreerde houttonen en rood fruit als kers. In de mond is de wijn volumineus en rond. Zeer elegant met veel frisheid en een lange afdronk.
Volle rode wijn met tonen van rijpe zwarte bessen, drop, ceder, iets eiken en een hintje rode peper. Een gebalanceerde verfijnde wijn met veel structuur en rijpe tannines.
Mooie zwoele geur met veel peperigheid, frambozen, kersenfruit, vanille, mooi getypeerd voor deze druif, heel intens, in de smaak een soepele inzet, heerlijk confiture en wat peper, romig en intens, veel diepgang en kracht, rijp en smakelijk, een lichte k
Spannend en energiek met rozenblaadjes, steranijs, munt, rode kers en framboos
De druiven voor de Barolo Monvigliero zijn afkomstig uit de Monvigliero cru in de gemeente Verduno. De bodem bestaat hier voornamelijk uit kalksteen en krijt.