Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Telmo Rodriguez Matallana

2019 Telmo Rodriguez Matallana

€71,95
Field blend of local varieties: Tinto Fino, Navarro, Valenciano, Albillo and others.
Planting density 3,800 vines/ha
100% organic
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving
Omschrijving

Diepgaande passie vermengd met de finesse van vakmanschap definieert de wijnen van de vermaarde Spaanse oenoloog, Telmo Rodriguez. Gekend als een titan in de wereld van Spaanse wijnen, toont zijn ongeëvenaarde Matallana, de enige wijn die hij vervaardigt in Ribera del Duero, een betoverende melange van het robuuste Tempranillo (Tinto Fino) en een gedistingeerde assemblage van variëteiten zoals Valenciano (Bobal), Navarro (Garnacha) en het witte Albillo. Deze voortreffelijke wijn is een eerbetoon aan de diversiteit van terroirs in vijf unieke dorpen, en heeft in zowel eiken als roestvrijstalen vaten gerijpt, alvorens een meesterlijke affinage van 14 maanden in Franse eikenhouten vaten te ondergaan.

Met zijn subtiele nuances en harmonieuze aard, onthult de Matallana een boeiend samenspel van goed geïntegreerd eikenhout, expressieve fluwelen tannines, en een langdurige kalkachtige afdronk die de essentie van Duero vastlegt. 

Met zijn indrukwekkende opleiding aan de universiteit van Bordeaux en zijn ervaringen bij wijndomeinen als Cos d'Estournel, Petit Village en Gérard Chave in de Rhône, heeft Rodriguez een onmiskenbare flair voor het ontdekken van de verborgen schatten van Spanje. Elke wijn die onder zijn naam wordt uitgebracht, getuigt van zijn ongeëvenaarde vaardigheid en vastberaden zoektocht naar uitmuntendheid. Of het nu gaat om zeldzame druiven, eeuwenoude wijnstokken of de magie van unieke bodems, Telmo Rodriguez is synoniem voor kwaliteitswijnen die de echte essentie van Spanje belichamen.