Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Savian Prosecco Rosé Extra Dry NV

Savian Prosecco Rosé Extra Dry NV

€10,75
Italië, VenetoProsecco Rosato
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Savian Prosecco Rosato Spumante Extra Dry organic

Italië, Veneto
 
Kleur: Rosato (Rosé)

Een roze, mousserende wijn gemaakt van Glera en Pinot Noir druiven. Deze wijn is gemaakt volgens de tankmethode.
 
Lichtroze kleur met fijne belletjes. Elegante bloemige aroma's met tonen van rozenblaadjes en frambozen en zelfs wat tropische tonen.
 
Heerlijk als aperitief en zeer goed als begeleider van lichte visgerechten.
 
 

Savian
Geloof in ons werk, in het potentieel van ons bedrijf, in de producten die wij onze klanten bieden. Dit alles is het resultaat van onze dagelijkse inzet: dit is onze kracht, dit stelde ons in staat om geleidelijk aan uit te breiden naarmate de jaren verstreken, en van dat kleine bedrijfje onze huidige nalatenschap te maken.

Dit zijn onze producten: wijnen die een geheim verbergen in de stilte van hun flessen, dat alleen een glas kan onthullen; wijnen die de hele wereld over reizen, met waarden die alleen ons werk en onze bodem kunnen doordringen; omdat onze wijnen net onze kinderen zijn en via hen kunnen wij ons verhaal vertellen.

Hetzelfde geloof heeft ons de juiste manier gegeven om constante veranderingen en nieuwe trends het hoofd te bieden, die de basis vormen van ons ambitieuze project: de bouw van een nieuwe moderne wijnmakerij.

Tussen de rivieren Livenza en Tagliamento, waar de provincies Venetië, Pordenone en Treviso samenkomen en smelten samen met hun eigen kenmerken, komt het D.O.C - Authenticated Origin - wijngebied van Lison Pramaggiore en Venetië op: hier, in dit land, gedijd ons bedrijf. Op deze grond, met name vasthoudend vanwege de aanwezigheid van kalkhoudende klei, rijk aan ondiep carbonaat, verspreiden de tweeënveertig hectare van ons landgoed zich, allemaal verbouwd met biologische landbouwmethoden. Dankzij het ideale klimaat groeien onze prachtige druiventrossen hier, van de rode Cabernet Franc, Merlot en Refosco van de rode steel, tot de witte Pinot Grigio, Lison Classico en Chardonnay.

Bandita is de benaming die in de vorige jaren van de vorige eeuw werd gegeven aan het land waar ons landgoed nu staat en waar in die tijd eindeloze uitgestrekte eikenbossen fungeerden als achtergrond voor de ondernemingen van geïmproviseerde bandieten en brigands.

Maar seizoenen veranderen van het ene in het andere, soms verbeteren ze, en die grond die tot dan toe zo verwaarloosd was, werd het voorbeeld van hard werken, dat uiteindelijk het hele grondgebied opeiste. 1925 was onderweg toen onze stichter vanwege zijn dienst in de Eerste Wereldoorlog een klein bedrijf kreeg van vier hectare, Podere Bainsizza genoemd ter herinnering aan een belangrijke veldslag. Hij was de eerste persoon die zich vestigde, de eerste die het vuur in zijn nieuwe huis aanstak, in een land dat tot dat moment was verlaten, maar vanaf dat moment de bron was van vele plannen.