
KLIMAAT & TERROIR: Aan de oevers van de Piave rivier is het klimaat zacht en licht vochtig. Hier staan de chardonnay musquè (een aromatische muscat-achtige kloon) en de pinot grigio aangeplant. De bodems bestaan uit zand en kiezel.
VINIFICATIE: De tweede vergisting vindt plaats in afgesloten roestvrijstalen tanks. Voor meer aromatische expressie wordt micro- oxygenatie toegepast. Vanwege het relatief lage percentage glera is de wijn niet gekwalificeerd als DOC Prosecco.
DRUIVEN: glera, chardonnay, pinot grigio ALCOHOL PERCENTAGE: 11,00%
GEUR & SMAAK: Fris en opwekkend met de geur van ananas en rijpe appel. De smaak is toegankelijk en sappig.
SERVEERSUGGESTIE: Uitstekend aperitief. Culinair inzetbaar bij pittige gerechten zoals gemarineerde scampi, bruschetta met pittige garnalen of pulpo picante. Ook lekker in combinatie met gerechten uit de Aziatische keuken.
WEETJE: De naam Jelmas is een acroniem van de namen van de kleinkinderen van Bepi Vettoretti (Joseph, Elisa, Luca, Marica, Anna en Silvia) die worden gezien als de toekomstige generatie van La Tordera.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review