Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ruinart Blanc De Blancs Brut Champagne NV

Ruinart Blanc De Blancs Brut Champagne NV

€99,00
Champagne, 100% Chardonnay
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Ruinart
Blanc de Blancs Brut Champagne

Eén van de meest bijzondere blanc de blancs.

100% van chardonnay

Fijne, aanhoudende mousse met elegante, mineralige soepele smaak. Prachtige aperitief champagne en een mooie begeleider van schelpdieren, zeebaars of zeebrasem.

Ruinart
Het champagnehuis Ruinart in Reims werd opgericht in 1729 en is het oudste nog bestaande champagnehuis. De oorsprong van dit champagnemerk ligt bij de Benedictijn Dom Thierry Ruinart, vertrouweling van de grondlegger van de sprankelende champagne Dom Pérignon, en diens neef Nicolas Ruinart. De beide monniken leefden in de abdij van Hautvillers, waar het proces voor de fabricage van heldere mousserende champagne zou zijn ontdekt.
Het bedrijf werd tot na de Tweede Wereldoorlog door de familie Ruinart geleid. Tegenwoordig is het huis in bezit van de holding LVMH (Louis Vuitton-Moët-Hennessy). Ieder champagnehuis heeft een eigen stijl. Bij Ruinart is dat die van een 'Maison Chardonnay'. Dat is bijzonder, want Ruinart is in Reims gevestigd waar de nadruk ligt op de verwerking van pinot noir. Ruinart is echter een champagne met voornamelijk chardonnay, zoals dat bij de huizen in Épernay gebruikelijk is.
De vijf verschillende cuvées van Ruinart bevatten een oplopend gehalte chardonnay.