Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ramos Pinto Ruby 0,75L

Ramos Pinto Ruby 0,75L

€16,95
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Mondvullende aandronk, jeugdige frisheid, fruit en een aromatische afdronk, waarin fruit overheerst. Veel volume op het smaakpallet wat hij te danken heeft aan zijn jovialiteit en de kwaliteit van het fruit. Achter op het pallet aromatische zuivere aroma´s van de druiven. Een lange en compacte afdronk

Het land van herkomst van de Ruby port is Portugal, uit de streek Douro. De producent is Adriano Ramos Pinto, al meer dan een eeuw bekent als port producent. Ruby port is een blend van wijnen van een periode van 3 jaar. Hierdoor wordt een poging gedaan om de evolutie van de rode kleur van de wijn te ondersteunen en tegelijkertijd het fruitige aroma en de kracht van de jonge wijn te behouden.

Bijzonderheden

De Ruby Port wordt gemaakt van de volgende druivesoorten;Tinta Barroca en Tinta Francesa. Tijdens de gisting wordt zuivere wijnalcohol toegevoegd, zodat de gisting stopt. De onvergiste suikers zorgen voor een aangename zoetgraad in de port. De jonge port rijpt op grote vaten, om zo het contact met zuurstof zo minimaal mogelijk te houden. De port verouderd voor 3 jaar in vaten. Zodra het gebotteld is, is het klaar om gedronken te worden.