Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Krug Grande Cuvée NV

Krug Grande Cuvée NV

€285,00
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Een uitzonderlijke champagne die verrast met finesse en complexiteit

Het domein

Het Champagnehuis Krug werd opgericht in 1843 door Joseph Krug, een visionair en gepassioneerd man. Het bezit een unieke bibliotheek van meer dan 150 reservewijnen, waarvan sommige meer dan 15 jaar oud zijn.

De wijngaard

Met meer dan 250 verschillende percelen, waaronder de prestigieuze Clos du Mesnil en Clos d'Ambonnay, heeft het Huis Krug een erfgoed van uitzonderlijke wijngaarden in de Champagne.

De wijn

Elk jaar sinds zijn oprichting, onthult Krug een nieuwe editie van zijn Grande Cuvée om de meest genereuze uitdrukking van champagne aan te bieden.

Deze 171e editie van Krug Grande Cuvée is een blend van 131 wijnen uit 12 verschillende jaren. De jongste dateert uit 2015 en de oudste uit 2000. De reservewijnen uit de enorme bibliotheek van Krug maken 42% uit van de uiteindelijke blend, waardoor deze editie een zeldzame volheid en rondheid krijgt. Een verblijf van ongeveer zeven jaar in de kelders van het Huis geeft het zijn bijzondere expressie en elegantie. Elk glas bevat de vrucht van meer dan 20 jaar diepgaande expertise.