
Herkomst
Deze karaktervolle rode wijn is afkomstig van de zonnige hellingen rond de dorpen Royer en Mancey, gelegen in het hart van de Bourgogne.
Vinificatie
De wijn wordt met zorg gevinifieerd met het oog op rijping. De schilinweking duurt 10 tot 12 dagen, waarna de wijn een jaar lang rijpt op eikenhouten vaten – waarvan 20% nieuw – om structuur en complexiteit te ontwikkelen. Gedurende deze periode wordt de wijn twee keer overgestoken, waaronder één keer voor de assemblage. Na botteling rust de wijn minimaal zes maanden om volledig tot zijn recht te komen en de zogenaamde "flesziekte" te overwinnen.
Proefnotities
Diep robijnrood van kleur, met een intense, glanzende schittering. In de neus verleiden aroma’s van rood en zwart klein fruit. In de mond is de wijn krachtig en goed gestructureerd, met tonen van rijp fruit en een vleugje drop, mede dankzij de houtrijping. Naarmate de wijn ouder wordt, evolueren zijn aroma’s naar meer aardse en dierlijke tonen.
Gastronomische combinaties
Perfect in combinatie met gegrild of gebraden rood vlees, wild, gevogelte en gerijpte kazen.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review