Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2023 Château D'Esclans The Pale Rosé

2023 Château D'Esclans The Pale Rosé

€14,95
Expressief met veel frisse fruitaroma’s zoals appel, perzik, meloen en citrusvruchten.Expressief met veel frisse fruitaroma’s zoals appel, perzik, meloen en citrusvruchten.
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine, een magisch landgoed, is gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van Saint Tropez, op een buitengewoon stuk grond omringd door open grasland, bos en knoestig oude wijngaarden. Het 19e-eeuwse Château kijkt uit over de idyllische Vallei van Esclans, helemaal tot aan de Middellandse Zee.
Sacha Lichine kocht in 2006 het Château met als doel om de beste roséwijn te produceren. Inmiddels is Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine wereldwijd bekend om de fijnste wijnen in zijn soort.

De elegante, speelse en toegankelijke The Pale wordt sterk beïnvloed door de frisse zeelucht van de Franse Rivièra. Deze zilte en zonovergoten grond geeft de wijn een droog maar toch fruitig karakter.
Deze Vin du Pay du Vars is een assemblage van druiven die met de grootste zorg zijn geselecteerd. Rijping gebeurt op fijne droesem gedurende vijf tot acht maanden in roestvrijstalen tanks.
Vernoemd naar zijn transparante, roze kleur, bezit The Pale van Sacha Lichine over alle kenmerken van een authentieke rosé uit de Provence. De wijn is expressief en heeft een aromatische frisheid in de neus, gevolgd door meer subtiele, fruitige tonen in de mond. Laat je door The Pale meevoeren naar de roaring twenties.