Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Sophie Schaal Pinot Noir

2022 Sophie Schaal Pinot Noir

€15,75
"Oh Pinot Noir!... Ook bekend als "liefde op het eerste gezicht". Er is absoluut niets dat Pinot Noir niet kan oplossen. Als je moe bent na een lange dag, geloof me, deze wijn is het beste tegengif!" - Sophie Schaal
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Druivenrassen/Vinificatie

Deze Pinot Noir is een blend van twee spectaculaire wijngaarden. Beide wijngaarden bestaan uit oude wijnstokken. Met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd, worden de druiven natuurlijk gefermenteerd voordat ze 10 maanden lang in Franse eikenhouten vaten rijpen. Er is geen klaring toegepast op deze wijn om de fijne aroma's te behouden.

Proefnotitie

De wijn heeft een donkere en diepe rode kleur met schitterende granaatkleurige tinten. In de neus zijn heerlijke aroma's van zwarte vruchten te vinden (braam, zwarte bes, kers) met tonen van vanille. Het mondgevoel is soepel en gebalanceerd en herhaalt de fruitigheid van wilde bessen. Zijdezachte tannines zorgen voor de structuur van de wijn, wat harmonie en lengte geeft.

Wijn/spijs

Rood vlees en wild passen goed bij de wijn, die een donkerrode kleur en intense kersensmaken onthullen. Het past ook goed bij wit vlees, gevogelte en internationale keukens zoals Midden-Oosterse en Marokkaanse gerechten (hummus, tabouleh, lamstajine en couscous).