Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2023 Pipoli, Greco/Fiano, Vigneti del Vulture Bianco

2023 Pipoli, Greco/Fiano, Vigneti del Vulture Bianco

€9,95
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Het domein Vigneti del Vulture maakt uitzonderlijke wijnen in een uitzonderlijk gebied: Basilicata. Het wijngebied Basilicata ligt in de hak van Italië, genzend aan Campanië, Apulië en Calabrië. De wijnbouw in Basiclicata is niet groot maar heeft onder de insiders een uitstekende reputatie. De wijnstokken voeden zich op het rotsachtige terrein van de Berg Vulture, een uitgedoofde vulkaan.

Deze Pipoli Bianco word gemaakt van Greco en Fiano druif. Greco betekent "Griek" en is bekend van de Greco di Tufo in de regio Campania. De Fiano druif is een vrij onbekende druivensoort en komt vooral voor in het zuiden van Italië. De Fiano heeft aroma's van appel, peer, ananas en kruiden.

Na de gisting blijft de wijn nog enkele weken "sur lie" liggen om nog extra karakter en rijkdom aan de wijn te geven. De wijn heeft een stogele kleur in geur gedroogde en verse abrikoosjes, perzik, citrus, zoete bloemen en een nootachtige hint. Harmonisch en origineel in de mond en vol van smaak. Een smaak die gedomineerd wordt door aroma's van citrus en tropische vruchten. Een bijzonder mooie aperatief wijn en een geweldige begeleider van vis, pizza en lichtgekruide pasta.

12% alcohol