Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2023 Horgelus Colombard - Sauvignon Côtes De Gascogne

2023 Horgelus Colombard - Sauvignon Côtes De Gascogne

€8,75
De geur van deze wijn spettert het glas uit! Kenmerkend zijn frisse fruittonen van appel, groene kruiden en wat witte bloemen. De smaak is opwekkend fris met een aangename concentratie van knisperende, smaakvolle zuren en fruitge aroma's.
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Wijnhuis: Domaine Horgelus

 

Domaine Horgelus ligt in het hart van de Gascogne met 90 hectare aan wijngaarden. Deze liggen allemaal direct rondom het domein. Yoan le Menn is de 5de generatie die hier nu de scepter zwaait. Hij maakte het bedrijf groter en moderniseerde het. Als gevolg daarvan maken ze hier nu echte plezierwijnen met een heerlijke fris- en fruitigheid.

Om de bijzondere frisheid in de witte wijnen van Horgelus te houden, wordt er op een moderne manier wijn gemaakt. Tijdens het wijnmaakproces geven ze zuurstof geen kans om het sap vroegtijdig te laten oxideren. Want dat zou verlies van aroma’s betekenen. Verder oogsten ze van 03.00 – 11.00 in de ochtend. Hierdoor maakt Horgelus volop gebruik van de koelheid van de nacht, waardoor de frisheid goed behouden blijft.

Yoan le Menn heeft de gave om naast ‘vin de plaisir’ ook hoge kwaliteitswijnen te maken. Hij is op dit moment ‘by far’ de beste en meest getalenteerde wijnmaker van de Gascogne. Dat durven wij wel te stellen. Op Domaine Horgelus maken ze overigens ook een beetje Armagnac.