Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Wagner Stempel Höllberg Riesling Grosses Gewächs

2022 Wagner Stempel Höllberg Riesling Grosses Gewächs

€37,50
Beperkt op voorraad!James Suckling 98 Punten
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Riesling Höllberg, Grosses Gewachs, Wagner Stempel

Duitsland

Biologisch

Van de oudste en beste percelen van de geweldige locatie Höllberg, met steenachtige grindrijke kleibodems, met porfier gesteente in de ondergrond. Heldere, lichtgele kleur Intense en complexe neus met hints van perzik, abrikoos en mango, bloemige tonen van jasmijn en acacia. Droog, fris met boeiende zuren, nadrukkelijk mineralig. Al toegankelijk en vol op smaak met een grote lengte.
De druiven van de beste stokken in de Höllberg wijngaard worden met de hand geplukt en streng geselecteerd. De vergisting gebeurt spontaan, met de natuurlijke gisten van de druiven, en de wijn rijpt op traditioneel Duits eikenhouten Stückfass. In de geur is hij intens, aromatisch en complex, met frisromige tonen van perzik, abrikoos en mango en florale toetsen van jasmijn en acacia. Droog, fris, kristalzuiver, met veel fruit, mineraliteit en levendige, sappige zuren. Indrukwekkende balans en lengte.

Heerkretz en Höllberg zijn de enige wijngaardnamen die op etiketten van Wagner-Stempel gebuikt wordt en dan nog mondjesmaat, alleen op flessen van het allerhoogste niveau. Allebei zijn Erste Lagen volgens de classificatie van VDP, dus met het kwaliteitspotentieel om droge Grosse Gewächse te produceren en eventueel eersteklas edelzoete wijnen. Ze bevinden zich op korte afstand van elkaar bij Siefersheim. Beide hebben een porfierbodem met een bovenlaag van steenachtige leem, maar de wijnen verschillen behoorlijk in karakter. het fruit in de Heerkretz rijpt langzaam, de oogst is meestal minstens twee weken later dan in de Höllberg. Höllberg is zodoende de meest toegankelijke en het snelst op dronk van de twee, Heerkretz de meest gereserveerde en 'intellectuele'. Voor zijn Grosse Gewächse gebruikt Wagner fruit enkel uit percelen op het midden van de steile hellingen, afkomstig van stokken met een leeftijd van 25 jaar of ouder. De opbrengst ligt hier op maximaal 30 hl/ha.