Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2023 Wagner-Stempel Gutswein Riesling

2023 Wagner-Stempel Gutswein Riesling

€13,95
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Wagner-Stempel Gutswein Riesling

Duitsland

Biologisch.

Betere Rieslings dan van dit wijnhuis zult in Rheinhessen niet snel vinden. Zeer geurig, geconcentreerd van smaak, fris en droog.

50% van Daniels aanplant bestaat uit riesling, de ‘koningin van de druivenrassen’. Deze druif staat bekend om zijn boeiende zurenspel en de wijze waarop hij zijn terroir kan reflecteren. Dat is ook in de basisriesling van Wagner-Stempel, de ’Gutswein’, goed te proeven. De druiven komen van een tiental percelen, onder andere van de jonge rieslingstokken in de grand cru wijngaard Heerkretz, en worden deels natuurlijk vergist. De wijn heeft alles: hij is aromatisch (appel, abrikoos, perzik, citrusfruit), zuiver, sappig, knisperfris en elegant dankzij de levendige zuren en heeft een mooie mineraliteit. De afdronk is verfijnd en tintelfris.

Wijngoed Wagner-Stempel uit Siefersheim, Rheinhessen, heeft in hoog tempo een grote naamsbekendheid verworven, mede door alle lovende woorden en beoordelingen in de Eichelmann-gids en door de Gault Millau. Daniël Wagner is de gedreven wijnmaker achter het succes van het wijngoed. Ondanks het feit dat de (13 ha) wijngaarden in Rheinhessen liggen, hebben de wijnen die er vanaf komen veel overeenkomsten met die uit de Nahe. Porphyrbodems staan aan de basis van deze elegante wijnen met prachtig fijne zuren. Het overgrote deel is droog en juist die wijnen vallen elk jaar positief op. Op het domein constateren we elk jaar zelf hoe gecontroleerd en professioneel het er hier aan toe gaat. Hoe groot de weersverschillen jaarlijks ook zijn, er wordt elk jaar steevast het beste resultaat behaald met typerende terroirwijnen. Het weingut maakt de verkiezing tot 'Aufsteiger des Jahres 2009' voortdurend waar en niet voor niets hebben de wijnen van Wagner-Stempel de afgelopen vier jaar telkens de titel ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours gewonnen.