Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Roeno Piwi Repanda Solaris

2021 Roeno Piwi Repanda Solaris

€19,25
De Roeno Solaris Repanda is een zeer bijzondere, eigenzinnige wijn. Heel rijk. Intens en aromatisch. Zeer tropisch. Banaan, mango, perzik. Romig. Gisting in RVS en hout, 6 maanden sur lie.
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Roeno Piwi Repanda Solaris

Roeno is gesitueerd op de grens van Veneto en Alto Adige ten oosten van het Gardameer. Het familiebedrijf is opgericht in de jaren '60 door Rolando Fugatti, die het inmiddels heeft overgedragen aan de 2e generatie: Roberta, Cristina en Giuseppe. Roeno maakt frisse, bergzuivere wijnen, karakteristiek voor de regio. Ze maken verrassende rode wijnen van de lokale druivensoorten Marzemino en Teroldego. Daarnaast werken ze met Müller Thurgau, Pinot Grigio en Chardonnay.

Roeno vond een klein aantal Solaris-wijnstokken in nieuw aangekochte wijngaarden in Trentino. Solaris is een zogenaamde PIWI-druivensoort: een kruising van 'Vitis Vinifera' en andere 'Vitis'-rassen. Deze druivensoorten zijn resistent tegen ziektes. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd in de wijngaard.

De druiven worden zorgvuldig ontsteeld. De gisting vindt plaats in RVS tanks en eikenhouten vaten. De hoed van de wijn wordt regelmatig naar beneden geduwd om smaak uit de schillen te onttrekken. De wijn rijpt vervolgens nog 6 maanden 'sur lie' in RVS tanks voor extra romigheid en complexiteit.

Intens en aromatisch met veel tropisch fruit (banaan, mango, perzik)