Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Pinot Noir, Calusari

2022 Pinot Noir, Calusari

€6,50
Roemenië Pinot Noir
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Deze Pinot Noir is een rijke wijn met smaken van zwarte kersen, frambozen en wat kruidigheid. 

Calusari Pinot Noir is een donkerrode, rijke, volle, zachte wijn. In de neus ruik je aroma's van vers roodfruit en caramel. De smaak is vol en sappig met milde tannines, fruit als zwarte kersen en frambozen en een vleugje kaneel.

Serveer deze wijn als aperitief en bij kruidige pastagerechten, diverse vleesgerechten, gegrilde eendenborst en bij niet te uitgesproken kazen. Deze wijn kun je ook licht gekoeld serveren bij tonijn- of zalmgerechten.

Serveer deze wijn (licht) gekoeld bij visgerechten als tonijn en zalm en op kamertemperatuur bij pasta met rode saus, wild of rood vlees. Ook lekker "zo" met een stukje kaas of worst.

Roemenië is het grootste wijnland van centraal-Europa.  Dankzij het goede klimaat, en de gunstige ligging van de wijngaarden, produceerde Roemenië reeds in de Romeinse tijd al kwaliteitswijnen. In de 17e eeuw waren de Roemeense wijnen goed bekend aan de Europese hoven en in kerkelijke kringen. Tijdens de communistische tijd was de wijnproductie in Roemenie duidelijk in een mindere periode beland. Deze abrupte achteruitgang werd veroorzaakt door verwaarlozing van de wijngaarden en productiemiddelen tijdens het communistische regime.

Het land produceerde in die periode grote hoeveelheden zoete wijn voor broedervolkeren, met voorop de Sovjet Unie. Kwantiteit ging voor kwaliteit.  Momenteel is Roemenie een van de 10 grootste wijnproducenten ter wereld. Ongeveer 335.000 hectare zijn er met wijnstokken beplant en ruim een miljoen mensen zijn werkzaam in de wijnbouw.

Deze wijn komt uit het westen van Roemenië, rond de stad Timioara, is de thuisbasis van de multi-bekroonde Cramele Recas. De stad ligt aan de Bega, een zijrivier van de Tisza.