Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2023 Paul Mas Nicole Vineyard Viognier Réserve

2023 Paul Mas Nicole Vineyard Viognier Réserve

€10,75
International Wine ChallengeSilver Winner
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Paul Mas Nicole Vineyard Viognier Réserve

International Wine Challenge
Silver Winner

Zacht, tropisch, houtgerijpt, rijk en filmend.

Deze heerlijke Viognier heeft de kenmerkende volle aromatische stijl met rijpe aroma's van witte perzik, appelbloesem en ananas. In de mond ook veel perzik, abrikozen en peren.


De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne.

De allerbeste wijnen van Paul Mas komen van het estate, met druiven van de eigen wijngaarden.

Deze heerlijke Viognier heeft de kenmerkende volle aromatische stijl met rijpe aroma's van witte perzik, appelbloesem en ananas. In de mond ook veel perzik, abrikozen en peren.