Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Pascal Jolivet Pouilly Fumé

2021 Pascal Jolivet Pouilly Fumé

€28,50
Loire, Pouilly Fumé
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Pascal Jolivet Pouilly Fumé

Frankrijk, Loire

Deze wijn bestaat voor 100% uit Sauvignon Blanc. Na de oogst worden de druiven met de hand gesorteerd en vervolgens voorzichtig geperst. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrij staal met natuurlijke gisten gedurende 33 dagen bij 16 graden. De druiven van elk perceel worden apart gefermenteerd. Na de gisting rijpt de wijn nog twee maanden in roestvrij staal alvorens te bottelen.

Van Pascal zijn eigen wijngaarden komt deze levendige Pouilly Fumé met mooi citrusfruit en een mineraliteit met de kenmerkende vuursteen aroma’s. Balans en verfijnd, precies en puur met een lange afdronk.

Prachtig bij gevogelte en mooie visgerechten.

 

Pascal Jolivet
Pascal Jolivet is een grote speler in Sancerre en heeft ook nog verschillende wijngaarden in Pouilly Fumé en Touraine.

De wijnen van dit wijnhuis zijn puur en in een schitterende natuurlijke balans. De wijnmaker groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé. Het wijnmaken is hem dus met de paplepel ingegoten en hij wilde niets liever dan hetzelfde doen als hij oud genoeg was. Zo ontstond in 1987 zijn wijnhuis Pascal Jolivet. In Sancerre heeft hij de meeste wijngaarden, in Pouilly Fumé acht hectare en inmiddels ook vijfitg hectare aan wijngaarden in Touraine.