Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Miguel Torres Chile Ándica Reserva Chardonnay

2021 Miguel Torres Chile Ándica Reserva Chardonnay

€10,95
In de neus tropisch fruit, citrusvruchten zoals grapefruit en lichte kruidige tonen. In de mond fris en intens, een wijn om van te genieten.
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

In 1870 werd het wijnhuis Torres opgericht door de broers Jaime en Miguel Torres. Ze waren gevestigd in Penedes in Spanje. In 1979 besloten ze uit te breiden en richtte de twee Miguel Torres Chile en Marimar Estate op in de Sonoma regio in de Verenigde Staten. Hiermee waren zij het eerste buitenlandse wijnbedrijf dat zich vestigde in Chili. Los van de liefde voor het prachtige landschap in Chili focuste Torres zich ook op nieuwe technologieën van de wijnproductie. Vandaag de dag is de wijnmakerij uitgegroeid tot een biologisch gecertificeerd bedrijf. Maar ook in Spanje bleven de broers groeien. Zo verwierven ze ook gronden in de Ribera del Duero, Rioja, Jumilla en Prioratto. Vandaag de dag staat de vijfde generatie aan het roer en is de reputatie over de hele wereld toegenomen.

Vroeg in de ochtend rond februari worden de Chardonnay druiven zorgvuldig geoogst. Ze hebben de tijd gekregen om optimaal te rijpen voordat ze naar de wijnmakerij worden overgebracht. Vervolgens komen de druiven aan bij de wijnmakerij, waar een strenge sortering volgt op de sorteertafels. Alleen de beste trossen worden uiteindelijk geperst. Na een temperatuur gecontroleerde fermentatie krijgt de wijn de nodige rust, en kunnen we tot slot genieten van een prachtige Chileense Chardonnay van top niveau.