Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Diwald Frühroter Veltliner

2022 Diwald Frühroter Veltliner

€13,95
Oostenrijk, Frühroter Veltliner
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Diwald Frühroter Veltliner

Oostenrijk

Wagram

 

Frühroter Veltliner is een spontane kruising tussen Roter Veltliner en Silvaner.

In koelere jaren is de Frühroter Veltliner bloemig en fruitig, terwijl de warmere jaargangen "donkerder" worden en meer pit bieden.

De Frühroter Veltliner is altijd een rondere, zachtere wijn met milde zuren en een laag alcoholgehalte. Een sappige structuur en aroma's van fijne tuinkruiden en thee, aangevuld met bloemige noten van bergamot. Fijn doordrinkbaar en elegant.

 

Diwald
Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen. De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.