Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Chardonnay Morning fog, Wente

2022 Chardonnay Morning fog, Wente

€14,50
Livermore Valley Chardonnay
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Wente Morning Fog Chardonnay

USA

Californië

De naam Morning Fog refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De unieke oriëntatie van de Livermore Valley drijft de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een mediterraan c.q. maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel 's nachts als ‘s ochtends de druiven van flink wat afkoeling kunnen genieten totdat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt.

Aroma's van appel, peer, tropische vruchten, vanille en mooi gebrand eiken wat eveneens in de smaak is terug te vinden. Ronde witte wijn met een halflange, verfrissende afdronk.

Deze wijn is heerlijk in combinatie met zeevruchten of ravioli.

 

Wente Vineyards
Wente Vineyards is het oudste familiebedrijf van het land. De wijnen worden 100% duurzaam geteeld en gekweekt in de Livermore Valley, Sanfransico Bay en Arroyo Seco, Montery appellations. De wijnmakerij is eigendom van en wordt beheerd door de vierde en vijfde generatie van de Wente familie. De familie die bekend staat om hun invloed op het maken van Californische Chardonnay. De familie Wente is trots om te worden erkend als "de eerste familie van Californische chardonnay'.