Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Bibi Graetz Colore Toscana

2021 Bibi Graetz Colore Toscana

€249,00
Het in 2000 opgerichte Toscaanse wijnhuis van de charismatische Bibi Graetz heeft de afgelopen twintig jaar een ware cultstatus bereikt. Het wijnhuis kent met zijn eigenzinnige wijnen én kunstzinnige etiketten vele liefhebbers. Daar hoort ook de internati
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving
Voor Colore worden de alleroudste wijnstokken gebruikt. De druiven komen uit vier wijngaarden, elk met arme bodems met veel steen en zand. De zes wijngaarden zijn: Vincigliata (in Fiesole, op 230 meter hoogte), Olmo (nabij Fiesole, op 420 meter hoogte), Lamole (in het hart van Chianti Classico, op 650 meter hoogte, stokken van 100 jaar oud) en Siena (op 330 meter hoogte). Tijdens de oogst gaan de plukkers tot wel acht keer door de wijngaard heen om alle druiven op perfecte rijpheid te plukken.
Vinificatie De druiven worden ontsteeld en vervolgens zacht geperst. De wijn wordt spontaan vergist met natuurlijke gisten. Elk perceel wordt apart vergist in barriques van 225 liter met een open bovenkant. Dagelijks wordt zes tot acht keer de bovendrijvende druivenpulp naar beneden geduwd en wordt wijn overgepompt. Dit proces duurt maximaal twee weken. Daarna blijft het sap nog 7-10 dagen in contact met de schillen. Elk perceel rijpt apart voor 20 maanden lang in oude barriques. Daarna wordt de blend gemaakt. Enkel de beste vaten worden uitgekozen voor de blend.