Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc

2022 Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc

€18,95
Loire, Sauvignon Blanc
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc

Frankrijk, Loire

Deze wijn bestaat voor 100% uit Sauvignon Blanc. De wijngaard bestaat uit vijf percelen en is sinds 2016 uitgebreid over dertig hectare kalksteen en vuursteen. Attitude is het resultaat van kennis en expertise van Pascal Jolivet. Zijn identiteit en originaliteit geven deze wijnen een unieke stijl. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrij staal met natuurlijke gisten, bij zestien graden om de aromatische verbindingen van de druiven gedurende veertig dagen te bewaren. Na de gisting rijpt de wijn nog twee maanden op de droesem voordat hij wordt gebotteld.

Een frisse en delicate Sauvignon Blanc, citrus, groene appel en kiwi aroma. Mineraal en een lange afdronk welke zacht en elegant is.

Zeer geschikt als aperitief, of in combinatie met gerechten als (gegrilde) vis, asperges en geitenkaas.

 

Pascal Jolivet
Pascal Jolivet is een grote speler in Sancerre en heeft ook nog verschillende wijngaarden in Pouilly Fumé en Touraine.

De wijnen van dit wijnhuis zijn puur en in een schitterende natuurlijke balans. De wijnmaker groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé. Het wijnmaken is hem dus met de paplepel ingegoten en hij wilde niets liever dan hetzelfde doen als hij oud genoeg was. Zo ontstond in 1987 zijn wijnhuis Pascal Jolivet. In Sancerre heeft hij de meeste wijngaarden, in Pouilly Fumé acht hectare en inmiddels ook vijfitg hectare aan wijngaarden in Touraine.