Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Lafou El Sender

2020 Lafou El Sender

€19,50
Volzacht met rijp zwart fruit, mediterrane kruiden, balsamico en chocola
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

KLIMAAT & TERROIR: Een ruig landschap met bergpartijen, kleine riviertjes en bossen. De bodem is rijk aan kalk en leisteen en heeft een ondergrond van klei. De winters zijn zeer koud, de zomers heet en droog en het waait vaak hard.

VINIFICATIE: De druiven worden gekoeld en ontsteeld. Vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks met regelmatige onderdompeling. Daarna rijpt de wijn 6 maanden op eikenhouten vaten (300L).

DRUIVEN: garnatxa negra (70%), syrah (20%), morenillo (10%) ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%

GEUR & SMAAK: Krachtige wijn van oude grenache-klonen met intense aroma’s van rijp zwart fruit (bramen en zelfs krentjes), mediterrane kruiden, kreupelhout, balsamico en chocola. De wijn is vol en krachtig, maar absoluut niet zwaar.

SERVEERSUGGESTIE: Combineert goed met lamsbout uit de oven, kruidige stoofgerechten, truffelbrie en andere kazen met aardse tonen.

WEETJE: ‘Fou’ betekent smalle kreek of pas waar een rivier ontspringt en is een kenmerk van het landschap van Terra Alta. ‘Sender’ betekent pad in het Catalaans en refereert aan het smalle pad dat naar de wijngaard leidt.