Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Domaine des Geneves Chablis 1e Cru Mont de Mileu

2020 Domaine des Geneves Chablis 1e Cru Mont de Mileu

€26,95
Chablis 1e Cru Mont Milieu
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Domaine des Geneves Chablis 1e Cru Les Fourneaux

Frankrijk

Bourgogne

Chablis

Wijnen uit de Bourgogne worden genoemd naar hun regio, dorp of kleine wijngaard waar de druiven gegroeid zijn. In dit geval geeft de naam Chablis aan dat de wijn van de meest noordelijke wijngaard van de Bourgogne komt, rond het dorp dat Chablis heet. Alle wijnen uit de Bourgogne, bijna zonder uitzondering, worden gemaakt van maar één druivensoort. In het geval van de meest prestigieuze witte wijnen is dit altijd Chardonnay. Met de woorden Premier Cru worden de druiven geclassificeerd. Het betekent in feite dat hier om traditioneel hoogwaardige wijnen gaat. Slechts ongeveer 10% van de geproduceerde wijnen in de Bourgogne, kan als Premier Cru worden ingedeeld.

Compacte en gulle wijn met een lange afdronk, met geroosterde en boterachtige noten, aroma's van honing en peperkoek. Een minerale karakter vergezeld met fruit.

Deze wijn gaat perfect gepaard met wit vlees, maar ook bij de exotische keuken en natuurlijk oesters.

 

Domaine des Geneves

Domaine des Genèves is gelegen in Fleys (een klein stadje tussen Chablis en Tonnerre). Het familiebedrijf, momenteel geleid door Stéphane Aufrere en gaat al generaties terug. Momenteel bezit men ca. 16 hectaren aan wijngaarden. Er wordt volgens traditionele en lokale methoden gewerkt, waarmee men zich vooral inzet op duurzaamheid. De filosofie achter het wijnmaken, is om de wijnen op een traditionele manier op te voeden, om zo de natuurlijk karakteristieke eigenschappen van het terroir weer te geven.