Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Clos Figueras, Serras del Priorat

2020 Clos Figueras, Serras del Priorat

€29,95
Priorat
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Clos Figueras, Serras del Priorat

Spanje 

Priorat

Cabernet Sauvignon, Cariñena, Syrah en Garnacha negra

 

Clos Figueras

Clos Figueras is in 1997 aangekocht door Christopher en Charlotte Cannan van het gerenommeerde handelshuis Europvin in Bordeaux. Zij werden geïnspireerd door hun goede vriend Rene Barbier en beheren nu het landgoed in het hart van de Priorat, in het dorp Gratallops.

In de jaren ’80 werd het potentieel van de Priorat ontdekt door Rene Barbier en Alvaro Palacios. Zij maakten hier hun eerste wijn in 1989 in een verlaten kippenboerderij net buiten Gratallops. Het duurde niet lang voordat het gebied internationale bekendheid kreeg en sinds 2000 heeft het gebied een DOQ (Denominació d’Origen Qualificada) status.

De wijngaarden liggen op eeuwenoude terrassen die moeilijk bereikbaar zijn. Het bergachtige Priorat heeft een uniek microklimaat en het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm groot. De bodem bestaat uit leisteen, ook wel licorella genoemd, en die zorgt voor het typische terroir-karakter in de wijn. De productie in het gebied is kleinschalig en de populariteit groeit nog steeds.