Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Chardonnay Bernardus Monterey County

2021 Chardonnay Bernardus Monterey County

€29,95
Monterey Chardonnay
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Deze wijn heeft een heerlijke smaak van vanille. Zeer kenmerkende aromatische, kruidige en mollige wijn.
De Bernardus Chardonnay is de perfecte uitdrukking van Monterey Chardonnay met complete aroma's van rijpe appel en peer geaccentueerd door noten van crème brûlée.
In de mond, de textuur is rijk en vol, vertonen intense smaken die de aroma's spiegelen, samen met tonen van citrus en mineralen, ondersteund door een verfrissende afdronk.

Bernardus is eigendom van Ben Pon. Hij verwierf bij toeval in 1989 een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Ben Pon ziet wijn als een vorm van kunst. Zijn droom is om met zijn Bernardus winery, een rode wijn te maken die “de Grote Cru’s“ uit de Bordeaux kunnen evenaren. De Carmel Vallei in Californië is de locatie waar deze droom uit moet komen. Meer dan 300 levende eiken geven bescherming aan de zorgvuldig geplante wijnstokken. Van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Frank, Petit Verdot, en Sauvignon Blanc. De Chardonnay druiven staan aangeplant in Monterey Bay met een verkoelend zeewind en klimaat een top locatie, eveneens in Californië.

De wijngaarden zijn perfect gelegen. De stokken staan op hellingen die met elkaar een amfitheater vormen, een “Superbowl” zoals men dat in Amerika noemt.
De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. De koele wind en de mist zorgen voor een mooie langzame rijping van de druiven, hierdoor hebben de druiven een prachtige structuur en plezierige zuurgraad.