Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Zenato Valpolicella Superiore

2020 Zenato Valpolicella Superiore

€13,25
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

 

Zachte en sappige wijn met aroma´s van zwarte bessen en kruiden.

Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960. Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen. Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bijzondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau.

Heerlijk vlezige, sappige wijn. Mooie balans in zuren en andere smaakcomponenten. Aroma's van zwarte bessen en kruiden. Zachte tannines, rijpe, fluweelachtige afdronk. Mooi, typisch Italiaans rood van kleur. In de geur de kenmerkende elementen die van nature thuishoren in een mooie Valpolicella.Valpolicella behoort al jaren tot een van de bekendste wijnen van Italie. Er zijn helaas veel Valpolicella's op de markt van bedroevende kwaliteit, maar gelukkig hoeven we ons daar bij de firma Zenato geen zorgen over te maken; hier gaat absoluut alleen maar kwaliteit de flessen in. Verder lijkt Valpolicella ook wel wat op Bardolino, alleen is Valpolicella wat voller en krachtiger oftewel, net een klasse beter.

De wijn wordt als volgt geassembleerd: 80% Corvina Veronese (geur en zuren), 10% Rondinella (veel suikers), 5% Sangiovese (elegantie) en 5% Molinara (robuustheid). Valpolicella Zenato Superiore is een wijn die makkelijk enige jaren kan rijpen, maar die in zijn jeugd ook al erg lekker is.

Deze wijn werd op de laatst gehouden editie van de huiswijncompetitie van Proefschrift uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Huiswijncompetitie in de categorie café/eetcafé rood.