Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Joubert Tradauw Chardonnay

2022 Joubert Tradauw Chardonnay

€22,50
Gemaakt van heerlijk fruit geteeld in de prachtige Tradouw Vallei. Elegant en vrouwelijk met fynbos bloemige noten. Hints van geroosterde amandelen, honing en vanille. Levendig en vol mondfruit van Chardonnay, aangevuld met een uitbarsting van citrus op d
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Over deze producent

Aan het eind van de jaren negentig werd een droom geboren toen ze als kind op de boerderij werkten en wijn maakten en in de Napa-vallei werkten; ze werkten ook in het wijntoerisme, wat werkelijkheid werd toen een oud gebouw op de boerderij werd gerestaureerd en omgebouwd tot een rijpingskelder. De gistingskelder werd in 1998 gebouwd van stenen uit de rotsachtige bodem, kenmerkend voor de boerderij. In 1999 werden de eerste druiven geoogst en gekneusd voor de productie van wijn. De R62 Merlot/Cabernet Blend (60:40) werd op de markt gebracht na een rijpingsperiode van 14 maanden in eiken vaten uit de Bourgogne. De productie ligt momenteel net onder de 3000 dozen per jaar.

De wijnmaker
Meyer Joubert, een bekroonde wijnmaker, studeerde wijnbouw in Elsenburg bij Stellenbosch in de West-Kaap en daarna twee seizoenen in de beroemde Napa Valley in Californië, voordat hij terugkeerde naar Zuid-Afrika om zijn eigen wijn te maken.

Guido Franque, auteur van Monuments of SA Wine, had het volgende over hem te zeggen: “Meyer werd geboren in een boerenfamilie en voelde zich van jongs af aan thuis in de wijngaarden en fruitboomgaarden. Zijn extreme respect voor de natuur komt voort uit het feit dat hij een landbouwer is. Hij kan uren praten over de stand van de wijnstokken, zolang de discussie maar plaatsvindt in de wijngaard, waar hij zich het meest thuis voelt. Hij straalt als hij het over zijn pas aangeplante Shiraz wijngaarden heeft, “een stukje hemel…hier groeit iets unieks”. In de streek beschouwt men hem als gek. Vóór hem hadden niet veel mensen eraan gedacht een wijn van grote kwaliteit te maken in Barrydale, de verafgelegen regio Klein Karoo. Dit is Meyers droom. Hij zet door – een gevestigde wijnmaker met een visie en een grondige kennis van zijn natuurlijke biotype. Hij gelooft in weinig interventie tijdens het wijnmaakproces. Zijn wijnkelder is eenvoudig maar functioneel en passend qua ruimte, temperatuur en luchtvochtigheid. Je waant je in een authentieke vatenkelder ergens in Chablis”.

Meyer, die in de Tradouw Vallei werd geboren, verhuisde in 1995 naar de boerderij met zijn vrouw Beate, die ook in Napa wijn maakte en hem steunde in zijn droom om eersteklas wijnen te maken. Zij werden gezegend met vier kinderen: Hanna Katerien, Julia Heleen, Andreas Meyer de la Courtte en Lena Beate.

Meyer Joubert was de eerste wijnmaker die de populariteit van de wereldberoemde R62 herkende en het idee van Route 66 leuk vond toen ze in de VS waren – vandaar dat hij ‘R62’ als wijn onder een handelsmerk plaatste. Hij produceert de enige R62 wijn op deze populaire route.

“Proe die Klein Karoo!…”