Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Frühburgunder Reserve, Wagner Stempel

2020 Frühburgunder Reserve, Wagner Stempel

€26,95
In de sfeer van een Oostenrijkse Gamay
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Bijzondere wijn. Nu al op dronk maar ook nog zeker 10-12 jaar bewaarpotentieel. 

Zacht! Denk een beetje in de sfeer van een Oostenrijkse Gamay maar dan complexer en veel langer houdbaar. Als je Frühburgunder proeft, weer in vergelijking met Spätburgunder, valt op dat de eerste meer smaakintensiteit voorin de mond heeft; Frühburgunder heeft een fruitigere, wat vollere aanzet.

Naast alle aandacht voor de later rijpende donkere Pinot, eist de eerder rijpende variant, Frühburgunder, opmerkelijk veel aandacht op in het Ahrdal, zeker als je bedenkt dat zijn aanplant erg beperkt is. Frühburgunder, in Frankrijk meestal pinot précoce of pinot madeleine genoemd, is de lieveling van pinotadepten, maar de producenten hebben er vaak een haat-liefdeverhouding mee. "Frühburgunder is als een diva, briljant maar o zo veeleisend.

Frühburgunder staat officieel te boek als een mutatie van pinot noir, die gemiddeld zo'n twee tot vier weken eerder rijpt. Vandaar het voorvoegsel 'früh-' in tegenstelling tot 'spät-' bij pinot noir.

Wijngoed Wagner-Stempel uit Siefersheim, Rheinhessen, heeft in hoog tempo een grote naamsbekendheid verworven, mede door alle lovende woorden en beoordelingen in de Eichelmann-gids en door de Gault Millau. Daniël Wagner is de gedreven wijnmaker achter het succes van het wijngoed. Ondanks het feit dat de (13 ha) wijngaarden in Rheinhessen liggen, hebben de wijnen die er vanaf komen veel overeenkomsten met die uit de Nahe. Porphyrbodems staan aan de basis van deze elegante wijnen met prachtig fijne zuren. Het overgrote deel is droog en juist die wijnen vallen elk jaar positief op. Op het domein constateren we elk jaar zelf hoe gecontroleerd en professioneel het er hier aan toe gaat. Hoe groot de weersverschillen jaarlijks ook zijn, er wordt elk jaar steevast het beste resultaat behaald met typerende terroirwijnen. Het weingut maakt de verkiezing tot 'Aufsteiger des Jahres 2009' voortdurend waar en niet voor niets hebben de wijnen van Wagner-Stempel de afgelopen vier jaar telkens de titel ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours gewonnen.