Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Comenge El Origen

2019 Comenge El Origen

€27,50
Deze loepzuivere wijn geeft een frisse en ronde beleving vanaf het eerste moment. Het heeft een breed aromatisch karakter van cacao, bramen en vanille. Deze wijn kenmerkt zich door de geweldige elegantie die de tempranillo druif in onze wijngaarden kan on
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Bodegas Comenge is in 1999 opgericht en eigendom van de familie Comenge. De jaarproductie bedraagt ongeveer 150.000 flessen. Daarmee is Comenge een van de kleinste domeinen die hun wijngaarden op de beste percelen aan de Duero rivier hebben liggen. Deze percelen heten ook wel de ‘golden mile’. Want alle grote namen uit Ribera, Alion, Pesquera en het grootse Vega Sicilia, liggen allen aan deze mijl. Inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van Alavro Comenge die zeer goed doordachte wijnen maakt. Hierin schuilt veel klasse, typiciteit en elegantie.

De voornaamste druif is hier natuurlijk Tempranillo. Het belangrijkste verschil met Rioja is het klimaat. De zomers zijn heter en de winters kouder. Hierdoor zijn de druiven robuster van karakter en krijgen ze een dikker schil. Daardoor hebben wijnen in Ribera ook wat meer tannines. Alle druiven komen van eigen wijngaarden.

Bodegas Comenge is een goed georganiseerde bodega waar degelijke wijnen worden gemaakt met veel zwoelheid en fruitbalans. Daarnaast bezit de familie ook wat wijngaarden in Rueda, waar ze uitstekend wit maken van Verdejo.