Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Lowerland Die Verlore Bokooi

2020 Lowerland Die Verlore Bokooi

€20,95
Deze wijn wordt gemaakt door Lukas van Loggerenberg. Alles wat over deze wijn wordt geschreven is in superlatieven, laat staan dat de gedachte bij je op komt dat het uit Zuid-Afrika komt..... laat deze wijn figuurlijk over je heen komen en ervaar ultieme
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Lowerland (Neder land!) ligt verscholen op de noordelijke oever van de Oranje Rivier, tussen de Doringberg van Prieska en de rotsachtige heuvels van Niekerkshoop. Het werd in 1965 gekocht door Oupa Coenie Coetzee, vierde generatie afstammeling van de eerste Coetzee op de boerderij ‘Koedoekop’. Deze boerderij heeft bergachtige weiden tussen Niekerkshoop en Griekwastad.

Bertie Coetzee (bijnaam Bio-Bertie) is de nieuwste generatie en staat sinds 2013 aan het roer. Bertie, Alette (zijn vrouw) en zijn team hebben er vanaf het begin voor gezorgd dat Lowerland werd omgezet naar een boerderij waar alleen maar gecertificeerde biologische producten vandaan komen. En dat is niet alleen wijn, maar ook vlees, pecannoten en granen. Ze proberen compleet geïntegreerd te produceren. Dat betekent bijvoorbeeld dat de mest van het vee wordt gebruikt voor de wijngaarden.

De grote hoogte van het domein(1.000 m boven de zeespiegel), het woestijnklimaat en de koele bries die ’s avonds vanaf de Orange River waait, maken het de wijngaarden tot een uniek terroir voor gezonde druiven. Hier oogsten ze compacte bessen, met diep, complex fruit en een verse, natuurlijke zuurgraad. Dit resulteert in de productie van hoge kwaliteit druiven waarbij Bertie wijnmakers uitnodigd om hiervan wijn te maken.

Momenteel werkt Bertie samen met bevriende, getalenteerde en innovatieve wijnmakers om spannende kwaliteitswijnen met de herkomstbenaming Prieska te maken. In 2015 heeft Bertie die herkomstbenaming geregistreerd als een wijnproducerende regio om een ​​nieuw tijdperk in te luiden voor wijnen uit de Noord-Kaap.