Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2022 Weltevrede Vanilla Chardonnay

2022 Weltevrede Vanilla Chardonnay

€10,95
Robertson Valley Chardonnay
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Weltevrede Vanilla Chardonnay

Zuid-Afrika

West-Kaap

Robertson wijndistrict

Wijnregio Breede River Valley

Heerlijke vanille in combinatie met veel tropisch fruit als mango, ananas en passievrucht. Een rijke, romige stevige Chardonnay.

Een van de specialiteiten van Weltevrede is het maken van bijzondere Chardonnay’s. Bij het maken van de Chardonnay viel het de wijnmakers op dat sommige vaten een heel bijzonder vanille-aroma ontwikkelden. Dat vonden ze zo lekker, dat ze zich zijn gaan toeleggen op het maken van een speciale cuvée met deze aangename en bijzondere vanilletoon, die perfect aansluit bij het tropische fruit van de Chardonnay. Hiervoor worden de Chardonnay-druiven geselecteerd met veel aroma’s, met de nadruk op mooi perzik-achtig fruit. Ook de vaten worden speciaal geselecteerd op hun gebrande karakter, waardoor extra veel vanille vrijkomt. Dat levert een heerlijke, bijzonder getoaste Chardonnay op.

Aangenaam bij een hele kip uit de oven met wat citroen of bij gegrilde vis of garnalen, pasta. Wel gerechten met veel smaak uitzoeken. Ben je van de kaas denk dan eens aan époisses of cheddar.