Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Castel Firmian Riserva Pinot Grigio

2021 Castel Firmian Riserva Pinot Grigio

€11,25
Pinot Grigio
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Riserva Pinot Grigio Castel Firmian

Italië

Zuid-Tirol

Trentino

Een wat rijkere Pinot Grigio, verfijnd en elegant. Heerlijke aroma's van rijp fruit (peer en perzik), kamille en hout. 

Heerlijk om zo te drinken en puur te proeven. Daarnaast combineert deze Pinot Grigio geweldig met polenta, pasta met paddenstoelen, vis en wit vlees.

Wine Enthusiast - 92 punten (2018)

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.