Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2020 Julien Schaal Pinot Noir Kaleidoscope

2020 Julien Schaal Pinot Noir Kaleidoscope

€14,95
Elzas, Pinot Noir
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Julien Schaal Pinot Noir Kaleidoscope

Frankrijk

Elzas

Deze wijn is een blend van Pinot Noir druiven van twee van de beste wijngaarden van de Elzas. De ene is gesitueerd in Gueberschwihr en de andere ligt in Eguisheim. Beide met verschillende bodemtype. Beide wijngaarden staan vol met oude wijnstokken en hebben het certificaat voor biologische wijnbouw. De druiven worden handmatig en voorzichtig geoogst waarna ze de fermentatie ondergaan en de rijping op Frans eikenhout.

 

Julien Schaal
De Elzas heeft een unieke combinatie van verschillende bodemsoorten. Roze zandsteen, blauwe leisteen, kalksteen, graniet, en vulkanisch gesteente behoren tot de meest interessante bodemsoorten van deze streek. Allemaal terug te vinden in de grand cru wijngaarden.

In 2011 zijn ik en Oliver Biecher begonnen met onze wijngaard die uitsluitend gewijd is aan Grands Crus-wijnen uit de Elzas. Van Andlau tot Thann hebben we een aantal interessante wijngaarden gevonden die allemaal een sterk individueel karakter hebben.

Aan de voet van de heuvels van de Vogezen, net onder het kasteel van Haut-Koenigsbourg, hebben we onze wijnkelder gevestigd in het dorp Saint-Hippolyte.

Alle met de hand geplukte druiven worden zorgvuldig gesorteerd en voorzichtig in de pneumatische pers geplaatst. Een lange persing van minimaal 12 uur is nodig om het best mogelijke sap te extraheren.

Na het decanteren bij lage temperatuur begint het sap met de lange alcoholische gisting (wilde gist) die tot wel 4 maanden kan duren.

Er wordt geen zwavel toegevoegd en hierdoor kan de wijn zich zoveel mogelijk ontwikkelen. Het resultaat is een wijn die minder gevoelig is voor oxidatie en veel aromatischer is.