Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2021 Oldenburg CL˚ white blend

2021 Oldenburg CL˚ white blend

€15,00
63% Chardonnay en 37% Chenin Blanc
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Zuid-Afrika

Een nieuwe wijn van Oldenburg uit het prachtige Banghoek Valley, Stellenbosch. Oldenburg heeft met deze blend van 63% Chardonnay en 37% Chenin Blanc een heerlijke wijn weten te maken. Het etiket is zeer strak vormgegeven en verwijst naar de koelere locatie binnen Stellenbosch. Doordat de wijngaarden liggen in de Banghoek valley, waar het structureel koeler is dan in andere gebieden binnen Stellenbosch is de rijping van de druiven langer. Dit zorgt voor een gelijkmatigere rijping en dat komt de kwaliteit zeer ten goede. De wind en de bergtoppen zijn 2 belangrijke andere natuurlijke elementen voor deze "Coolere" wijnen. 

De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na een strenge selectie worden de druiven zacht geperst. De fermentatie vindt plaats in eikenhouten van 300 liter. 

Deze goudgele wijn geeft aroma's van steenfruit en passievrucht. De smaak is lekker vol en rond, met rijp geel fruit indrukken en mooie frisse zuren. De rijping van 8 maanden op eikenhouten vaten geeft deze wijn een extra kick. 

 

Wijn spijs suggesties

Drink deze Oldenburg CL ˚ white in combinatie met rijke visgerechten, stevig gevogelte met een mooie grilstreep. BBQ? Heerlijk!

 

Houdbaarheid

Op dronk en goed tot 4 à 5 jaar na de oogst.