Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 DuMOL Wester Reach Pinot Noir

2019 DuMOL Wester Reach Pinot Noir

€119,95
Russian River Valley Pinot Noir
De Larense wijnkoperij.
 • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
  Vragen over een product? Bel: 035-5311311
 • Al 35 jaar ervaring
  Kom langs voor het beste wijnadvies
 • Bezorging
  Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
 • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
  Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

DuMOL Wester Reach Pinot Noir

Verenigde Staten / Californië / Sonoma County / Russian River Valley

Druif: Pinot Noir

DuMol Estate is een mooi voorbeeld van een wijngoed dat in korte tijd is uitgegroeid tot een absolute grootheid en waarvan de wijnen inmiddels ook worden geschonken in het Witte Huis en aan het Britse hof. DuMOL, opgericht in 1996, is toegewijd aan het maken van wijngaardgerichte Pinot Noirs en Chardonnays van onderscheidende locaties in de Russische River Valley met een koel klimaat. Andy Smith - de Wijnmaker bedoelt met wijngaardgericht “Als een ‘vineyard up’ wijnmakerij blijven we heel dicht bij de ingrediënten, dicht bij de wijngaarden. Onze wijnbereidingstechniek is ondergeschikt aan wat we in het veld bereiken.” ANDY SMITH

Wijnmaker, wijnbouwer en partner Andy Smith leidt een klein en ervaren team bij DuMOL, om wijnen van diepte, helderheid en elegantie te maken door aandacht voor detail in de wijngaarden en vintage-specifieke wijnbouw. DuMOL gelooft dat de voetstappen van de boer de beste meststof zijn. Voortbouwend op vijfentwintig jaar ervaring, verbouwt en produceert DuMOL ook kleine hoeveelheden Syrah, Cabernet Sauvignon, Chenin Blanc en Mencía uit enkele van de beste wijngaarden in Sonoma en Napa.

Gedurende de meer dan 25-jarige geschiedenis van DuMol hebben ze zich intensief gefocust op het vastleggen van de essentie van hun speciale wijngaarden - terroir wijnen dus. De 2019 Dumol Finn Russian River Valley is alweer de 20st jaargang van deze zeer gewilde en meeste gewilde Pinot Noir. Deze wijn is een complexe botteling van de twee favoriete, aangrenzende wijngaardpercelen op bodems van zand en klei. Na de manuele pluk verouderd de wijn gedurende 15 maanden in 45% nieuw frans eiken van de Grandcru onder de Barriques namelijk tonnen gemaakt door Chassin, Mercury & Atelier Centre in Frankrijk. De Finn is een zeer pure, authentieke, complexe Pinot Noir die lagen rijp fruit combineert met dynamische frisheid die de Russian River valley zo typeert. De Dumol Finn Pinot noir typeert zicht altijd met aroma- en smaakprofiel: donkere, wilde bessen, truffelzoetheid en een kruidig randje. Levendig, soepel en gelaagd in de mond, behoudt de wijn zijn helderheid ondanks de breedte en concentratie van zijn uitgestrekte fruitkern. Uitstekende zuiverheid en focus volgen door een lange aanhoudende afdronk met geurige sinaasappelschil tussen de diepe donkere fruittonen.